Minggu, 25 September 2016

Kumpulan Contoh Surat Lamaran Kerja 2016

Surat iringan biasanya dibuat dalam bentuk bercetak dan dihantar oleh pos. tetapi terdapat juga sesetengah syarikat yang memerlukan bakal pemohon untuk menghantar fail-fail secara elektronik, melalui faks atau e-mel. Anda akan mendapat gambaran sepintas lalu contoh surat lamaran kerja am untuk syarikat-syarikat Contoh Surat Lamaran Kerja yang Baik yang telah kami buat di bawah ini, sama ada ia sesuai dengan apa yang anda perlukan anda boleh muat turun pada pautan di atas.

Apa-apa sampel surat iringan Ketua Work kepada syarikat-syarikat yang kami berkongsi mungkin berguna bagi anda yang memerlukan. Dalam proses mendapatkan pekerjaan, Surat lamaran adalah sangat penting. Hampir separuh daripada kegagalan atau kejayaan hanya pada surat lamaran kerja. Apabila anda menempah Contoh Surat Lamaran Kerja untuk memohon pekerjaan kepada sebuah syarikat di Tangerang, maka kami mengesyorkan supaya anda mewujudkan surat iringan kepada berusaha untuk menarik perhatian pihak Syarikat supaya anda mendapat panggilan temuduga.Jl. Metro Pondok Indah 45
Jakarta Selatan 15776
(021) 5687795

25 Mei 2015

Yth;
Kepala Bagian Sumber Daya Manusia
PT. Daya Guna Fertilizer
Jl. Ciputat Raya 16 A
Ciputat
Tangerang 15774

Dengan hormat,

Bersama ini saya kirimkan surat lamaran beserta curriculum vitae sebagai tanggapan atas iklan Anda di harian Kompas, hari Sabtu 21 Mei 2015.

Saya telah mempunyai pengalaman selama lima tahun menjadi manajer pemasaran produk kosmetik dan perawatan rambut di PT. Surya Ayu Cosmetic, Jakarta. Dalam posisi tersebut saya bertanggung jawab atas penjualan di wilayah Jakarta, Tangerang, Bekasi, Bogor dan Cilegon.

Saya menyadari bahwa surat lamaran maupun curriculum vitae yang saya kirimkan ini tidak dapat menjelaskan kualifikasi saya secara mendalam. Oleh karena itu, saya sangat mengharapkan adanya suatu kesempatan wawancara, dimana saya dapat menjelaskan bagaimana potensi dalam diri saya dan pelayanan yang akan saya berikan akan menjadi asset yang berharga bagi PT. Daya Guna Fertilizer.


Hormat saya,


Nadya Faizzatia

Selepas anda memuat turun satu contoh surat lamaran kerja kepada Syarikat anda hanya menukar surat lamaran sampel awam kepada Syarikat kerja cara yang anda inginkan atau selaras dengan data yang anda perlukan. Berikut adalah link download untuk surat iringan sampel kerja kepada Contoh Surat Lamaran Kerja Syarikat. Sebelum melihat contoh-contoh tersebut ia akan baik rakan Rajaloker notis lebih awal bagaimana untuk menulis surat iringan kepada berfungsi dengan betul. Berikut adalah beberapa penulisan surat lamaran kerja solek.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar